Viis põhjust kaera valimiseks
Kaer on üks teraviljadest, millega Soome saab end ise varustada. Kaer kasvab Soome tingimustes hästi. Lisaks on kaer ökoloogiline, väikse CO2-jalajäljega teravili.
Soome päritolu ökoloogiline vara
Kaer on üks teraviljadest, millega Soome saab end ise varustada. Kaer kasvab Soome tingimustes hästi. Lisaks on kaer ökoloogiline, väikse CO2-jalajäljega teravili.
Kaer on mitmekülgne
Kaera saab kasutada helvestena pudrus ja müslis, aga ka keetmisel ja küpsetamisel.
Kiudaine- ja β-glükaanide sisaldus
Kaer sisaldab olulises koguses lahustuvat kiudainet β-glükaani, mis aitab hoida kolesteroolitaset kontrolli all. Kiudained mõjuvad maole pehmelt ning aitavad vältida veresuhkru taseme kõikumist.
Kaer on mitmekülgne toitainerikas teravili
Kaer loob hea tasakaalu valgu, süsivesikute ja rasvade vahel. See on mitmekülgne toitainerikas teravili, mida võib igaüks nautida.
Meeldiv, pehme maitse
Kaeral on mõnus maitse. Meeldiva, pehme maitse tõttu sobib kaer ideaalselt erinevates toodetes toorainena kasutamiseks.